Våra tjänster

Vi lagar och syr nytt

Sjöstadens Kem och Skrädderi lagar och syr nytt

Skrädderi

I STOCKHOLM

Vi lagar och syr nytt. Dina kläder bör passa dig för att hålla längre och för att du ska må bättre. Vi hjälper dig med alla typer av ändringar, omsömnad, reparationer och mycket mer, oavsett plagg.

På vårt skrädderi i Stockholm ser vi till att du slipper göra dyra misstag när du ska göra ändringar. Vår långa erfarenhet av olika plagg och material borgar för att dina kläder är i trygga händer hos oss. När du får dem tillbaka passar de perfekt och vi har återskapat detaljerna precis som originalet. Kom in för mätning och provning så tar vi hand om resten.

Reparationer för alla plagg

Vi tror att de flesta plaggen går att rädda. Kom in med dina trasiga plagg, så reparerar vi dem till sin bästa potential. Vi gör både mindre reparationer som att sy tillbaka skjortknappar, men även mer omfattande reparationer om du t.ex vill ge nytt liv till din gamla skinnjacka.

​På vårt skrädderi i Stockholm får du hjälp med:​

 • Uppläggning och nedläggning av byxor
 • Kostymändringar
 • Blixtlås
 • Jeanslagningar
 • Omsömnad (tex. om kläderna är för små)
 • Reparationer

Vi syr det mesta som gardiner, klänningar och kostymer

Utöver att laga och ändra dina kläder kan vi också sy nya kläder till dig – oavsett om det handlar om en brudklänning, en ståtlig aftonklänning, olika balklänningar, festklänningar eller en stilig kostym.

Så gör du för att få bästa resultat när du lämnar in kläder och andra textilier för lagning

Hos Sjöstadens Skrädderi & Kemtvätt kan du få hjälp med att laga och återställa dina textilier till deras ursprungliga skick. Innan du lämnar in dina plagg för lagning är det viktigt att tänka på följande:

 1. Lämna gärna in plagg som är rena och väl strukna. Detta gör det lättare för skräddaren att se eventuella problem och planera för lagningen.
 2. Var tydlig med vad du vill ha gjort. Vill du ha en lagning på en jacka eller byxor, eller vill du ha en förlängning på en klänning? Var tydlig med vad du vill ha gjort så att skräddaren kan ge dig ett exakt pris och tidsschema.
 3. Lämna in plagget i god tid. Skräddaren kan behöva tid för att undersöka plagget och planera för lagningen.
 4. Lämna in alla delar av plagget inklusive knappar, dragkedjor och andra detaljer.
 5. Om möjligt, informera skräddaren om originalfärgen och materialet. Det gör det lättare för skräddaren att matcha färgen och materialet när de lagar plagget.

Tack för att du väljer Sjöstadens Skrädderi & Kemtvätt för att ta hand om dina värdefulla textilier. Vi ser fram emot att arbeta med dig!