Våra tjänster

Mattvätt

Mattvätt hos Sjöstadens Kem och Skrädderi

Mattvätt

Hämtning och leverans till dörren

Välj professionell mattvätt nära dig – säg farväl till smuts och fläckar

Behöver du professionell mattvätt nära Hammarby sjöstad, Nacka, Saltsjö boo eller Gustavsberg? Vi tvättar mattor i olika storlekar åt företag, industrier och privatpersoner
En entrématta är oftast det första dina kunder ser, och hemma i vardagsrummet är det oftast mattan som sätter tonen på stilen.

Därför är det viktigt med en ren och snygg matta som ger dina kunder, besökare eller middagsgäster ett bättre första intryck och en trevlig känsla för dig själv.

Vi på Sjöstadens Kem & Skrädderi har lång erfarenhet av tvätt för alla typer av material och storlekar. Skjut inte på att tvätta mattan, kontakta oss istället.

En regelbunden tvätt och omsorg förlänger en mattas liv!

Ansvarsfull mattvätt för alla typer av mattor

När du lämnar in en matta till oss kan du vara säker på att den blir ren och fräsch. Vi använder oss av skonsamma metoder för att avlägsna damm och smuts.

Vi ser även till att hantera och tvätta din matta på ett varsamt sätt för att bibehålla din mattas ursprungliga skick. Detta gäller oavsett om du ska tvätta en mycket gammal persisk matta, eller en ny entrématta.

Vår kunniga personal har lång erfarenhet av att hantera känsliga och värdefulla mattor. Låt inte mattan ligga hemma och damma – lämna in den till oss så hjälper vi dig direkt.

Expertens guide: allt du behöver veta innan du lämnar in din matta för tvätt

När du lämnar in din matta för tvätt är det viktigt att du är välinformerad om vad som kommer att hända med din matta och vad som krävs av dig som kund. Här är några viktiga saker att tänka på:

  1. Material: Var noga med att ange vad din matta är gjord av eftersom olika typer av material kräver olika tvättmetoder. Enkel bomull, ull eller syntetmaterial kräver olika behandlingar för att få bästa resultat.
  2. Fläckar och missfärgningar: Informera oss om eventuella fläckar eller missfärgningar på din matta så att de kan behandla dem på rätt sätt. Det är också viktigt att påpeka om det finns skador eller föroreningskällor som kan göra att mattan inte tål tvätt.
  3. Tvättmetod: Fråga oss vilken metod vi använder för att tvätta mattor. Var noga med att välja en metod som passar din matta och dess material.
  4. Tidsram: Fråga oss om ungefärlig tid för när din matta kommer att vara klar och vad det kommer att kosta. Få ett skriftligt kvitto för detta och be att få ett meddelande när mattan är klar.
  5. Förvaring: Fråga också om  vi erbjuder förvaring för din matta efter tvätten om du inte har möjlighet att hämta mattan direkt efter tvätten.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att din matta får den bästa möjliga behandling och att du som kund får det bästa möjliga resultatet.

Så här förbereder du din matta innan kemtvätt

Innan du lämnar in din matta på kemtvätt är det viktigt att du undersöker den noga och följer några enkla tips för att säkerställa att tvätten blir så lyckad som möjligt.

  1. Kontrollera att mattan inte har några skador eller föroreningskällor som kan göra att den inte tål kemtvätt. Om så är fallet, bör du överväga att anlita en professionell mattrengöring i stället.
  2. Rengör mattan noga innan du lämnar in den på kemtvätt. Tvätta bort allt smuts och damm så att kemikalierna kan tränga in och rengöra på djupet.
  3. Var noga med att ange vilken typ av material som mattan är gjord av. Olika typer av material kräver olika behandlingar för att få bäst resultat.
  4. Informera kemtvätten om eventuella fläckar eller missfärgningar så att de kan behandla dem på rätt sätt.
  5. Se till att du får ett skriftligt kvitto från kemtvätten med information om när mattan kommer att vara klar och vad det kommer att kosta.

Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att din matta kommer att bli rengjord på ett säkert och effektivt sätt och att den kommer att se ut som ny igen.